2009. november 5., csütörtök

C12H16N2O- Avagy gombatúra a pokolba

Egy újabb érdekes cikk amit érdemes elolvasni.

Psilocin. Ez a neve a fenti kémiai vegyületnek. Sokatoknak még kínai talán, de ha azt mondom ,varázsgomba, vagy ismertebb nevén magic mushroom, páran biztos felkapjátok a fejeteket. Pedig nem erre kéne, hanem az adatra, miszerint tízből négyen már éltetek is vele. A biodrogok, akár az ablakpárkányokon is megteremnek- nagy igazság. Az pedig, hogy veszélytelenebbek a szintetikus drogoknál, a legnagyobb tévhit.

A napot, amikor Tomi először kipróbálta a varázsgombát, biztos nem fogja soha elfelejteni. Legalább is ezt szűrtem le, amikor egy héttel rá a megfoghatatlan élményt ecsetelte nekem. Azt mondta, olyan volt, mintha álmodna, mesésen boldog álmot. A fények nagyon erősek voltak, mégis jó volt belenézni. Csillogott minden. A fák úgy néztek ki, mintha festve lennének, a felhőknek meg arcuk volt." Leírhatatlan, ki kell próbálnod"
Részemről a kipróbálás elmaradt, Tomi részéről viszont a következő péntek lett az újabb tripp időpontja. Reményteljesen rágcsálta el a pár szárított gombafejet, amit a haverjától vett és felfeküdt az ágyára. A plafont bámulta és várt. Várta az utazást.
Egy jó fél óra múlva a mennyezeten érdekes figurák rajzolódtak ki. Színesek és mozgók, amelyek egyre közelebb ereszkedtek a plafonról az ágy felé, mintha csak támadásnak indultak volna Tomi ellen, aki a végén már levegőt sem mert venni a pániktól. A szíve ezerrel kalapált, ömlött róla a víz, és nagyon félt. Végén kimenekült a vécébe és fél órán keresztül hányt. A horror tripp az ágyon kerek négy órán át tartott.

A pszichedelikus gombák manapság a harmadik legkedveltebb kábítószerként szerepelnek a fiatalok körében. A dealerek, a biodrog kifejezéssel nyugtatják a vásárlók lelkét, miszerint ami a természetből fakad, eleve nem lehet káros, és nem marad a szervezetben, mint más vegyi drogok. Nem beszélve a függőségről, ami a biocuccoknál fel sem merül. Viccösszegért spórát is adnak, melyhez a szaporítási útmutatót az abszolút laikusak is leszedhetik a netről.
A gombákat általában megszárítva rágcsálják el, vagy porrá őrölve a kajába keverik. Hatása nagyjából megegyezik az LSD-jével. Remélem sokatok még nem élt vele, így vázolom. A bevétel után kevéssel, fura, vicces gondolatok jutnak eszedbe, nagy fokú nyugalom vagy épp idegesség jelentkezik. Ezután úgy érezheted, mintha katapultáltak volna, elindulsz felfelé. Úgy jó félórával a felhasználás után jönnek a hallucinációk, amik gyakran mozgó különös ábrák, pixelek. A csúcs (peak) 130 perc körül áll be. A fények ragyognak, az illatok erősek, a Világ kinyílik, minden iszonyat intenzív, minden érzés, gondolat kiélesedik. 300 perc múlva jön a visszatérés, amikor elkezded újra vágni, ki is vagy és mit keresel a Földön. A tripp átlag hat óra múlva ér véget.
"Egy pazar utazás az igazi énedhez, mellékhatások nélkül!"- így a szlogen. A valóság viszont sokkal kegyetlenebb.

Mint más pszichedelikus szer, a varázsgomba is hatalmas veszélyeket hordoz magában. A gomba tripp, amilyen mesésen jó, olyan brutális is lehet, ugyanis a hatás alatt az élmények, problémák, felnagyobbodnak, kiélesednek, így rengetegen akkor döbbennek rá életük gondjaira, melyek tragédiákká nőnek a kábulatban. Előfordulnak még érzésekkel, saját életmóddal kapcsolatos felismerések, amikre a bódulatban legtöbbünk pánik rohammal reagál. Ez a "bad tripp", amit Tomi is átélt, de neki szerencséje volt. A tér-, táv-, és időérzék ugyanis ilyenkor szétcsúszik, a mozdulatok kontrolálatlanná válnak. A lehetséges következményeket mindenki fantáziájára bízom. Gyakran fellép rosszul lét, hányás, görcsök, részleges agykárosodás, és túladagolásnál vagy allergiánál fulladásos halál is. A gomba keveredése a gyomorban bizonyos ételekkel, alkohollal és más drogokkal szintén vezethet azonnali halálhoz, így a gombászok napokkal az "utazás" előtt már böjtölnek. A szervezetben a lebomlás akár egy éven át is kimutatható. A pszichés függőség százaléka semmivel sem alacsonyabb, mint más vegyi drogoknál, ergo aki ráérez jegyet váltott a pokol Expressre.

Kipróbálni mindent ki lehet, abbahagyni viszont már kevesebb mindent. A pszichedelikus szerek kinyitják az észlelés kapuit. Ezeket a kapukat innentől már soha többé nem lehet teljesen bezárni. Ezért, ha hozzányúlsz, onnantól kőkemény felelősséget vállalsz egy életre. Magad iránt. Ugyanis ezek a szerek nem a szórakozást szolgálják, hanem az ember önmegismerésének máig ismert leghatékonyabb eszközét, de egyben a legveszélyesebbet is. Ebben a tudatban keressetek egy másik utat magatokhoz. Egy hosszabbat, de tisztát.

A PSZILOCIBIN GOMBA BIRTOKLÁSÁT, FOGYASZTÁSÁT, ÁTADÁSÁT ÉS ELŐÁLLÍTÁSÁT A MAGYAR TÖRVÉNY BÜNTETI!

írta: Varga Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése